Güngören Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://tazaphan.meb.k12.tr
Adres : Abdurrahman Nafiz Gürman Mah. Sırpsındığı Sok. No 38 Güngören / İSTANBUL
VİZYON : Ortaöğretimde eşdeğer kurumlarla yarışırken, var olan ekipman ve donanımlarımızı daha da geliştirerek öğretim standartlarına çıkarmak; Öğrenciye öğrenme adına her türlü fırsatı verip bu konuda velinin de katılımını sağlamak; Öğretmenlerin kendilerini teknolojiye uygun olarak geliştirmelerine yardımcı olmak; tüm kurum olarak kültürel zenginliklerimizi yok etmeden çağın yenilikleriyle birleştirerek mesleği ile ilgili yenilikleri takip edebilmek; değişime ayak uydurabilmek, daima daha üst standartlara ulaşmak ve bütün bu gelişimler sonucunda bir yüksek öğretim kurumu olabilmektir.
MİSYON : Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri, Mesleki ve Teknik Eğitimin amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan; hukukun üstünlüğüne, demokratik yaşam biçimine inanan sosyal ve kültürel kalkınmayı destekleyen; toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan, mesleki eğitimde bilimsel düşüncenin önemine inanan, enerjik ve kendinden emin, öğrencileri ile el ele daima ileriyi hedefleyen eğitim kadrosu ve öğrencilere sahibiz. Bütün bu özelliklerin yanında üretken, bilgili, becerili ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek elamanlar yetiştirmek, kendi alanında bir yüksek öğretime devam edecek, düşünen, araştıran, sorgulayan, ülkesi için iyi hizmetler verebilecek bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :1950
Öğretim Şekli :Tekli
Isınma : Doğalgaz kalorifer
Pansiyon :
Servis : Öğrencilerimizden isteyenler servis kullanabilmektedir.
Ulaşım : 92T Bağcılar Devlet Hastanesi-Taksim otobüs hattı ile Veysel Karani Camisi durağı Kabataş-Bağcılar Tramvay hattı ile Mehmet Akif veya Zeytinburnu durağı Yenikapı-Havaalanı tramvay hattı ile Zeytinburnu durağı 966889@meb.k12.tr
Yerleşim Yeri : Merter Veysel Karani Camisi yanı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl/İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri : 204
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Adrese dayalı
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020 yılı ÖSYM üniversite öğrenci yerleştirme işlemleri sonucunda 195 öğrencimizin 92´si üniversiteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %47
Sportif Etkinlikler : Futbol, Basketbol, Voleybol, Futsal, Judo, Eskrim, Karate